Chuťový profil: egreš, karamel, rebarbora, hrozienka
Región: Dipilto, Nueva Segovia
Nadmorská výška: 1200-1400 m n.m
Odroda: Red Catuai
Spracovanie: natural anaerobic
Vhodné: na espresso aj na filter / omni roast
Táto káva pochádza z mikrolotu Las Hortensias v Nikarague, vyznačuje sa harmonickým telom a intenzívnou arómou. V jej sviežej a šťavnatej chuti objavíte tóny karamelu, egrešov, rebarbory a hrozienok.
Ide o výberovú kávu (specialty coffee), spracovanú inovatívnou metódou natural anaerobic. Pri tomto časovo náročnom procese sa celé kávové čerešne ukladajú do hermeticky uzavretých nádob, kde fermentujú bez prístupu kyslíka po dobu 48 až 72 hodín. Tento spôsob dodáva káve nové, jedinečné chuťové rozmery. Po ukončení fermentácie sa odstráni dužina a zrná sa sušia na slnku.
Káva z Las Hortensias už získala vysoké ocenenia v prestížnej súťaži Cup of Excellence. Farmu, ktorá sa nachádza v oblasti Dipilto – jednej z najuznávanejších kávových lokalít Nikaraguy – vedie Ana Maria Albir, druhá generácia pestovateľov kávy, ktorá sa tomuto remeslu venuje od roku 1992. Táto lokalita sa môže pochváliť unikátnou mikroklímou a kombináciou pôdy, vody, flóry a fauny, ktoré spolu vytvárajú nezameniteľný charakter kávy z Las Hortensias.
Majiteľka kladie veľký dôraz na ochranu životného prostredia a udržateľné postupy, pričom cieľom je vždy dosiahnuť najvyššiu možnú kvalitu kávy.